Τζαβάρας προς Γκερέκου: προχωράει ο φορέας διαχείρισης της Παλιάς Πόλης

Επιλύονται οι τελευταίες εκκρεμότητες από το ΥΠΑΙΘΠΑ, καμία επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΕΚΑ

Την αισιοδοξία του ότι, μετά τις καθυστερήσεις, ο φορέας διαχείρισης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Άντζελας Γκερέκου. Η βουλευτής Κερκύρας ζήτησε επίσημη ενημέρωση σχετικά την εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων των συναρμόδιων Υπουργείων ως προς τη συγκρότηση και τη χρηματοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης και του Νομικού Συμβουλίου.

Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι από τις 15 Ιουνίου του 2012 έχουν ορισθεί οι πέντε εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού στην Επιτροπή Παρακολούθησης ενώ εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα ορισθεί και εκπρόσωπός του στο Νομικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε ότι για τη συμμετοχή του Υπουργείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων στη χρηματοδότηση του φορέα έχει υποβληθεί προς έγκριση σχετική δράση με προτεινόμενο προϋπολογισμό το προβλεπόμενο ελάχιστο ετήσιο ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Αναγνωρίζοντας την προώθηση των παραπάνω διοικητικών και χρηματοδοτικών εκκρεμοτήτων η κα Γκερέκου τόνισε ότι αυτή δεν είναι αρκετή για να διασκεδάσει τις ανησυχίες για την ταχύτητα ενεργοποίησης του φορέα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στόχους, με το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την εφαρμογή και τον συντονισμό των δράσεων να αναλογεί στον Δήμο. Κάλεσε δε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ως επισπεύδοντα κυβερνητικό φορέα, να παρακολουθεί στενά την τήρηση των υποχρεώσεων τόσο του Υπουργείου Περιβάλλοντος – για το οποίο ο κ. Τζαβάρας δεν τοποθετήθηκε -όσο και του Δήμου και της Περιφέρειας ώστε να παρεμβαίνει στις όποιες δυστοκίες.

Από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ολιγωρία όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί απέναντι στην UNESCO, αποδίδοντας τις αρχικές καθυστερήσεις στην πολυμέρεια του φορέα διαχείρισης λόγω της συμμετοχής δύο Υπουργείων, της Περιφέρειας και του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΡΩΤΗΣΗ-ΦΟΡΕΑΣ_ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ_ΠΑΛΑΙΑΣ_ΠΟΛΗΣ_ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ_ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ_ΕΡΩΤΗΣΗΣ-ΦΟΡΕΑΣ_ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ_ΠΑΛΙΑΣ_ΠΟΛΗΣ

About these ads

Comments Off

Filed under Δελτία Τύπου

Δεν επιτρέπονται σχόλια.