Αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας

Μετά από δυο χρόνια συστηματικής προσπάθειας της Άντζελας Γκερέκου, τον Ιανουάριο του 2012 υπογραφή από τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης το πρώτο πανελλαδικά Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τον Τουρισμό με τίτλο « Κέρκυρα –Βιώσιμος Τουριστικός Προορισμός». Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ και συνολικής διάρκειας πέντε ετών έχει ως κεντρικό στόχο την υλοποίηση μιας σειράς από δράσεις που στοχεύουν στην βελτίωση των τουριστικών υποδομών, στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την δικτύωση του πρωτογενούς με τον τουριστικό τομέα. Οι Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ο Δήμος Κέρκυρας, ο Δήμος Παξών, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και συλλογικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 

Για την Άντζελα Γκερέκου, «Με την υπογραφή του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος η Κέρκυρα έχει για πρώτη φορά στα χέρια της όχι ένα αόριστο «ευχολόγιο» με ασαφείς αναφορές και θολούς στόχους, αλλά μια απολύτως οργανωμένη πρόταση, με σαφείς δράσεις, μετρήσιμους στόχους και συγκεκριμένη χρηματοδότηση.  Κατά τη γνώμη μου είναι η «ευκαιρία» που δεν πρέπει να χαθεί. Είναι η ευκαιρία που έχουμε να επαναπροσδιορίσουμε το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας, ανανεώνοντας τις υποδομές και αναζωογονώντας την τουριστική επιχειρηματικότητα του νησιού». 

Εκτός από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας, η Άντζελα Γκερέκου ανέλαβε επίσης μια σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο τόσο την βελτίωση των υποδομών οσο και την καλύτερη προβολή του νησιού. 

Εξέχουσα θέση σε αυτές κατέχει η δημιουργία Φορέα Διαχείρισης για το λιμάνι της Ερείκουσας. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με προϋπολογισμό 8,5 εκ. ευρώ. 

Με πρωτοβουλία επίσης της Άντζελας  Γκερέκου, τετρακόσιοι περίπου επιστήμονες και στελέχη του τουριστικού κλάδου από κάθε γωνιά του πλανήτη θα βρεθούν στην Κέρκυρα από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου για να συμμετάσχουν σε παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού που συνδιοργανώνουν αμερικανικό και ελληνικά πανεπιστήμια. Πρόκειται για το 2ο συνέδριο με τίτλο: «Πρόοδοι στη Φιλοξενία , το Μάρκετινγκ & τη Διαχείριση Τουρισμού». Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στο Αχίλλειο με στόχο την προώθηση του κερκυραϊκού τουρισμού αλλά και την περαιτέρω ανάδειξη του μνημείου. 

Το 2011 μετά από πρωτοβουλία της Άντζελας Γκερέκου ιδρύεται το Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συμμετέχουν προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από τον επιχειρηματικό και πολιτιστικό κόσμο. Τον Ιούλιο του 2011, διοργανώνεται από το Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού με εξαιρετική επιτυχία το πρώτο «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης μουσικού Διονύση Γραμμένου, ενώ αντίστοιχο Φεστιβάλ προετοιμάζεται και για το 2012.

About these ads

Comments Off

Filed under Αναβαθμίζοντας το Τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας

Δεν επιτρέπονται σχόλια.