Α. Γκερέκου: να τροποποιηθεί ο διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Διαπόντια

Την τροποποίηση των ακτοπλοϊκών γραμμών που συνδέουν την Κέρκυρα με τα Διαπόντια Νησιά σύμφωνα και με τις προτάσεις των τοπικών φορέων ζητεί η Α. Γκερέκου με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής, το οχηματαγωγό το οποίο εξυπηρετεί τη γραμμή Κέρκυρας – Διαποντίων Νήσων δεν έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων φορτηγών καθώς και πρώτων υλών, αγροτικών προϊόντων και καυσίμων σε επαρκείς ποσότητες, με αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους μεταφοράς σε δυσθεώρητα ύψη και την παρακώλυση των εμπορικών, οικοδομικών και άλλων δραστηριοτήτων. Σημειώνεται επίσης ότι περιορισμένη χωρητικότητα του πλοίου είναι αποτρεπτική και για τη μετακίνηση τουριστών στα Διαπόντια τους θερινούς μήνες.

Η βουλευτής Κέρκυρας ζητεί από τον Υπουργό να εξετάσει κατά προτεραιότητα – και εν όψει του επικείμενου διαγωνισμού για τη γραμμή «Κέρκυρα – Διαπόντια Νησιά» – την πρόταση τοπικών φορέων για τροποποίηση της εν λόγω γραμμής, με τη δρομολόγηση και πορθμείου «ανοικτού τύπου» για την εκτέλεση συγκεκριμένων δρομολογίων τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες. Στην πρόταση περιλαμβάνεται επίσης η αύξηση των δρομολογίων της άλλης ακτοπλοϊκής γραμμής «Αγίου Στεφάνου – Διαποντίων Νήσων» με συγκεκριμένη κατανομή ανά περίοδο του έτους. Σύμφωνα με την πρόταση εκτιμάται ότι με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη μεταφορά επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων, υλικών και καυσίμων και θα ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός λόγω κατάργησης του υφιστάμενου μονοπωλίου ενώ θα μειωθεί ελαφρώς το συνολικό κόστος λειτουργίας για τις δύο άγονες γραμμές.

Η κα Γκερέκου καλεί τον Υπουργό να λάβει υπόψη τον αναλυτικό φάκελο που έχει σταλεί στον ίδιο από κάτοικους και συλλογικούς φορείς των Διαποντίων Νήσων εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η προτεινόμενη λύση θα λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών των Διαποντίων Νήσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΥΠ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ_ΣΥΝΔΕΣΗ_ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ

About these ads

Comments Off

Filed under Δελτία Τύπου, Κέρκυρα

Δεν επιτρέπονται σχόλια.