Αναζητείται λύση για το «φουσκωμένο» τέλος ακινήτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση λύσης για τον υπολογισμό του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων στην Κέρκυρα, όπως προέκυψε από την απάντηση του Υφυπουργού κ. Γ. Μαυραγάνη σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Α. Γκερέκου στη Βουλή.

Η βουλευτής Κερκύρας ζήτησε από τον Υφυπουργό να προσδιορίσει εάν και πότε ακριβώς προτίθεται να διενεργηθεί νέα εκκαθάριση του ΕΕΤΑ – όπως προβλέπεται στη σχετική διάταξη του νόμου 4152/13 – ώστε να σταματήσει η επιβάρυνση ιδιοκτητών ακινήτων, στη Κέρκυρα και τα άλλα Ιόνια νησιά, με υπέρογκα τέλη.

Ο κ. Μαυραγάνης ανάφερε ότι έχει ζητηθεί στον, αποκλειστικά αρμόδιο για το θέμα, Γενικό Γραμματέα Εσόδων να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης με την οποία θα καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία της εκκαθάρισης του τέλους. Σημείωσε δε ότι η διόρθωση της τιμής ζώνης πραγματοποιείται μόνο εφ’ όσον αυτή έχει αναγραφεί λανθασμένα στον οικείο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Και ότι προς το παρόν εξετάζεται εάν σε ορισμένες περιπτώσεις έχει ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος της οικείας δημοτικής ενότητας, και όχι του Δήμου. Στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε ότι η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων είναι σε επικοινωνία με τον Δήμο Κέρκυρας και τη ΔΕΗ και εξετάζει το ζήτημα προκειμένου να υπάρξει μια τελική θέση.

Η κα Γκερέκου τόνισε προς τον κ. Μαυραγάνη ότι οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα, δεδομένου ότι τον επόμενο μήνα θα αποσταλεί η τρίτη δόση του  ειδικού τέλους. Πρόσθεσε δε ότι, όσο το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, αμφισβητείται η πρόθεση της Κυβέρνησης να διαμορφώσει έναν δικαιότερο και αναλογικότερο ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ εδώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣΕΠΙΚΑΙΡΗ_ΕΡΩΤΗΣΗ-ΕΕΤΑ_ΕΚΤΟΣ_ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ_ΑΞΙΩΝ

About these ads

Comments Off

Filed under Δελτία Τύπου, Κέρκυρα

Δεν επιτρέπονται σχόλια.